Saint-Michel Bursa’da

İstanbul’dan yağmurla ayrılan Saint Michel ekibini Bursa da soğuk, hatta karlı bir hava karşıladı.

Hazırlık sınıfı öğrencileri yeni konu başlıkları olan bir şehir betimleme bölümünü kitapların, defterlerin hatta sınıfların dışına çıkarak işlediler. Bunun için 84 hazırlık sınıfı öğrencileri Fransızca öğretmenleri ile beraber iki günlüğüne Bursa şehrine gittiler. Şehri gezerken öğrenciler rehberlerin anlattıkları doğrultusunda kendilerine önceden yollanan soruları cevapladılar.

Cuma günü ilk durak Bursa’nın görkemli camisi Ulu Cami oldu. Ardından caminin hemen yanında bulunan ipekleriyle ünlü Koza Han’da ufak bir alışveriş molası verildi. Bazı öğrenciler burada Bursa’nın meşhur kestane şekerini de tatma fırsatını buldular. Şüphesiz bu mola sonrası yenilen İskender Kebap gezinin en lezzetli anıydı. Hemen sonrasında sırasıyla Orhan Gazi ve Osman Gazi Türbeleri gezildi. Tophane Saat Kulesinin güzel manzarasında birkaç fotoğraf çekildi. Cumalıkızlık Köyü ise günün en son ziyaret noktası idi. UNESCO tarafından koruma altına alınan köyün mavi ve bej renklerindeki evleri seyredilirken, köyün dar sokakları ve arnavut kaldırımları herkesi o dönemlere götürdü. Kısa bir ısınma molası ardından otele gidilmek üzere otobüslere binildi. Otelde kısa bir dinlenme ardından bir buçuk saat süren etüt dersinde öğrencilerle buluşuldu ve gezilen yerler hakkında hazırlanan sorular cevaplandı.

Gezi hazırlık C’den Ege Sussa ve hazırlık D’den İlke Bora Aslan için unutulmaz oldu çünkü olar için hazırlanan bir sürpriz vardı: her ikisinin de doğum günü 18 Mart olduğundan ikisi için pasta kesildi.

Gezinin ikinci günü Fransızca dersi ile başladı. Öğrencilerle bu gün gezilecek yerler araştırıldı ve hazırlanan soruların ikinci bölümü tamamlandı ve hemen sonra geziye kalınan yerden devam etmek için otelden çıkıldı. Lefke Kapısı, İstanbul Kapı, İznik Surları, Nilüfer Hatun İmaresi, Yeşil Cami, Çiniciler Çarşısı, Süleyman Paşa Medresesi ve Ayasofya Müzesi gezildi. Öğlen yemeğinin ardından Atatürk’ün Yürüyen Köşk’ünü gezmek için Yalova’ya hareket edildi. Müzenin gezilmesi ve Iznik Gölü manzaradi önündeki grup resimlerinin ardından İstanbul’a doğru yola çıkıldı. İlk günün aksine ikinci günün daha sıcak olması gezmeyi kolaylaştırdı.

Bu geziyle öğrenciler ilk Saint Michel yıllarının bir başka anısını da hafızalarına eklediler. Ayrıca okul sınırları dışında öğrenmeyi gerçekleştirdiler. Bu güzel gezinin keyifli anları için öğrencilerin hazırladığı PADLET sayfasına göz atabilirsiniz: