“Saint-Michel en Aquarelles” Sergisi

Okul müdürü Jean-Michel Ducrot ile Fransa’nın güneyinden bir sanatçı olan Stella Falduto arasındaki işbirliğinin sonucu olan “Saint-Michel en Aquarelles” (Suluboyalarla Saint-Michel) adlı  çevrimiçi sergiyi keşfetmeye sizleri davet ediyoruz!

Gerek mimari yapısıyla gerek kültürel mirasıyla müstesna olan okulumuzun bu nadide güzelliklerini gözler önüne sermek istediler. Bu proje sayesinde, geleneklere saygılı ama aynı zamanda modern eğitime yönelmiş bir okulun temel değerlerini keşfedeceksiniz.

Stella Falduto kimdir? Suluboya seyahat günlüklerinin yanı sıra Fransa’nın güneyi, İtalya ve Fas’taki karakteristik kasabaların reprodüksiyonlarını yayınlamaktadır.

Mimar olarak eğitim aldıktan sonra ilk aşkı olan çizime geri döndü. Çalışmaları onu kentsel mekâna ve kamusal alanların atmosferine duyarlı hale getirdi ve bunu çalışmalarında yeniden yaratmaya çalışıyor.

Bize çalışmalarını göstermek ve bir yayın projesi üzerine okul idaresi ile işbirliği yapmak üzere 2022 yılında Saint-Michel Lisesi’ne davet edilen Stella Falduto, Saint-Michel Lisesi’nin mimarisini, atmosferini ve yenilikçi karakterini vurgulayan bir kitabı resimlemek için 18 suluboya eser  üretti.

Projeyi görmek için buraya tıklayınız…