Saint Michel Fransız Lisesinde Cumhuriyet’imizin 100. Yıl Etkinlikleri II. Gün

Cumhuriyet’imizin ilan edilmesinin 100. yılını kutladığımız etkinliklerimizin ikinci günü, okulumuzda uzun süredir devam eden “Öğretmen Ol Etkinliği” ile başladı. “Öğretmen Ol Etkinliği” kapsamında “Cumhuriyet Tarihinde Eğitim ve Bilim Kurumları” isimli bir konferans veren öğrencilerimiz Aleyna Altıparmak ve Ece Uzun, Cumhuriyet Döneminde eğitim ve bilim kurumlarının tarihsel gelişiminin önemi üzerinde durdular.

Öğrencilerimizin konferansından sonra Saint Michel Fransız Lisesi mezunu olan yapımcı ve sunucu Osmantan Erkır,  “Gerçek Kahraman’ın Yolculuğu Mustafa Kemal Atatürk’ün 1927 Yılı İstanbul Ziyareti” başlıklı konuşmasını yaptı. İlgiyle dinlenen konuşmasında Erkır, Cumhuriyet’in ilk dönemindeki İstanbul’un portresini de dinleyicileriyle paylaştı.

Osmantan Erkır’ın konuşmasından sonra ünlü millî futbolcu ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, öğrencilerimizle Cumhuriyet ve spor üzerine özel bir söyleşi yaptı. Söyleşide; Türk sporunun gelişiminde Cumhuriyet’in önemine değinen Hamzaoğlu, Atatürk’ün spora ne kadar önem verdiğinin de altını çizdi.