Saint Michel Fransız Lisesinde Cumhuriyet’imizin 100. Yıl Etkinlikleri III. Gün

Cumhuriyet’imizin kurulmasının 100. yılına özel etkinliğimizin üçüncü günü “Öğretmen Ol Etkinliği” ile başladı. Bu etkinlik kapsamında okulumuz öğrencilerinden Nihan Ezgi Tunalı, “Cumhuriyet Tarihinde Kadınlar” başlıklı sunumunu yaptı. Cumhuriyet’in kadınlara kazandırdığı haklardan bahseden öğrencimiz, özellikle de Cumhuriyet sayesinde kadınlarımızın birçok Avrupa ülkesinden önce haklarını elde ettiğini vurguladı.

Okulumuzun mezunlarından olan İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Mezunu olan Prof. Dr. Ateş Uslu,  “Cumhuriyet ve Siyaset” başlığıyla verdiği konferansta siyaset bilimi açısından Cumhuriyet’in öneminden bahsetti.

Okulumuzun müdürü Jean Michel Ducrot ise 12. sınıf öğrencilerimize yönelik olarak verdiği “Monarşi ve Cumhuriyet Arasında Fransa” başlıklı konferansta, Fransa’da Cumhuriyet fikrinin nasıl geliştiğini anlattı. 12. sınıf öğrencilerimiz, okul müdürümüz Jean Michel Ducrot’un konferansı ilgiyle izlediler ve konferanstan sonra Cumhuriyet’in Fransa’daki gelişimi hakkında çeşitli sorular sordular.

Okulumuzun Spor Kulübü tarafından Cumhuriyet’imizin 100. yılına özel olarak düzenlenen “Masa Tenisi Turnuvası’nın final maçı yapıldı.

10. 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için özel olarak düzenlenen “Cumhuriyet’in 100. Yılı Öğrenci Bilgi Yarışması” okulumuzun Tiyatro Salonu’nda yapıldı.

Cumhuriyet etkinliklerimizin en önemli konuklarından biri olan ünlü yönetmen ve yapımcı  Ezel Akay, okulumuzun Jeanne d’Arc Salonu’nda öğrencilerimize yönelik olarak “Hikayeniz Yoksa Bir Hiçsiniz” başlıklı söyleşisini yaptı.