Saint Michel Fransız Lisesinde Cumhuriyet’imizin 100. Yıl Etkinlikleri  V. Gün

Cumhuriyet’imizin 100. yılına özel olarak yaptığımız etkinliklerin son gününde; “Öğretmen Ol Etkinliği” kapsamında öğrencimiz Zeynep K., “Cumhuriyet Tarihinde Spor/Kadın Sporcular” başlıklı sunumunu yaptı. Cumhuriyet’in spora ve özellikle de kadın sporculara verdiği değer üzerinde duran öğrencimiz, günümüze kadar kadın sporcularımızın dünyada kazandığı üstün başarılardan da söz etti. Okulumuz öğrencilerinden Sahra Y., Ilgın S., Arpine F. ve Gülin G.;  “Atatürk’ün İzinden Cumhuriyet’e” isimli tiyatro gösterisini sergilediler. Cumhuriyet fikrinin Atatürk’ün kişisel yaşamında nasıl gelişip somut bir hale geldiğini konu edinen tiyatro eseri, izleyenler tarafından oldukça beğenildi.

Ünlü yazar Mine Söğüt; okulumuzun Jeanne d’Arc Salonu’nda öğrencilerimizle yaptığı söyleşide, Cumhuriyet Döneminde Türk edebiyatının gelişim sürecini anlattı. Bir diğer ünlü konuğumuz ise Türkiye’de felsefe denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan Prof. Dr. Ahmet Arslan’dı. Ahmet Arslan “Cumhuriyet ve Felsefe” başlıklı söyleşisinde, Cumhuriyet’in kurulmasıyla birlikte ülkemizde bilimsel bakışın ve özgür düşünme ortamının oldukça gelişme gösterdiğini ve bugün de Cumhuriyet’in yarattığı değerleri ileriye taşıyacak olanın özgür düşünme ortamı olacağını vurguladı.

Okulumuzun Beden Eğitim öğretmeni Kazım Uzun’un öncülüğünde düzenlenen “Vals Gösterisi” öğrencilerimizin etkin katılımıyla gerçekleştirildi. Okulumuzun Müzik öğretmeni Elvin Tüfenkçi Cimşit öncülüğünde düzenlenen ve öğrencilerimizin oluşturduğu müzik gruplarının sahne aldığı “Cumhuriyet Konseri” oldukça ilgi gördü. Aynı zamanda Müzik Kulübü’nün Cumhuriyet’imizin 100. Yılı için bestelediği özel şarkı bu konserde ilk defa canlı bir şekilde söylendi. Öğrencilerimiz, bu özel hafta boyunca bahçemizde sergilenmekte olan ve İletişim ekibimiz tarafından tasarlanan “100. Yıl Hatıra Çerçevesi”nde fotoğraflar çekildiler.  Tarih öğretmenimiz Fatma Binöz’ün önerisiyle oluşturulan “100. Yıl Hatıra Defteri”ne de öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, okul çalışanlarımız ve  tüm hafta boyunca okulumuzu ziyaret eden ziyaretçiler duygu ve düşüncelerini yazdılar.