Saint-Michel Lisesinde Üretici Pazarı

Moovandji derneği, yeni yılı  özgün ve yerel bir şekilde kutlamak amacıyla 2 Aralık Cumartesi günü Saint-Michel Lisesinde olağanüstü bir etkinlik düzenledi: Üretici  Pazarı.

Üretici Pazarı, çeşitli yerel ürünleri keşfetmek, tadını çıkarmak için harika bir fırsat oldu. Yerel üreticiler, zanaatkârlar ve çiftçiler okulda bir araya gelerek taze ürünlerden elişi kreasyonlara kadar çeşitli üretimlerini gururla sergilediler. Rengarenk tezgahlar el yapımı peynirler, mis kokulu ballar, ev yapımı reçeller, çikolatalar ve çok daha fazlası ile doluydu. Ziyaretçiler yerel ekonomiyi desteklerken kaliteli ürünler satın alma fırsatı buldular.

Üretici Pazarı’nın sıcak ve samimi atmosferi, özenle dekore edilmiş tezgahlar, şenlikli bir atmosfer yaratarak ziyaretçilere yeni yıl  ruhunu yaşattı. Üreticiler, hevesle bilgi ve hikayelerini paylaşarak tüketicilerle doğrudan iletişim kurdular. Pazar yerinde ürün tadımı da gündemdeydi. Ziyaretçiler olgun peynirlerin, taze meyvelerin ve yerel ürünlerin tadına baktılar. Bu tadımlar sadece damak tadına hitap etmekle kalmadı aynı zamanda katılımcıların yerel lezzetlerin zenginliğini daha iyi anlamalarını sağladı.

Yeni yıl öncesinde Saint-Michel Lisesinde bir Üretici Pazarı düzenlenmesinin önemli bir boyutu var. Etkinlik, yerel üreticilerin desteklenmesine ve sürdürülebilirliğin teşvik edilmesine yardımcı olmuştur.