Saint-Michel öğrencileri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü anlamlı videolarla kutladılar.

Dünyada Kadın Hakları haftası olarak belirlenen Mart ayının ikinci haftasında gençler kadınların yaşadıkları sorunları yaratıcı iki farklı kısa filmle dile getirdiler.

İlk filmde, lisemizin iletişim bölümüyle Fransızca zümremiz öncülüğünde, öğrencilerimiz Fransız Grand Corps Malade sanatçısının “Mesdames” isimli şarkısını yeniden yorumladılar. Şiirsel bir dille kadınların yaşadıklarını ve onlara olan saygısını dile getiren sanatçı-şairin dizeleri Jeanne d’Arc Salonu’nda öğrencimiz Eylül E.nin piyano performansıyla hayat buldu. Fransızca dizeleri şarkı ve rap müziğin bir karışımı olan “slam” tarzında yorumlayan yirmiden fazla 11.sınıf öğrencimiz, (seçmeli Fransızca sınıfı) bu güzel ve anlamlı videoya hayat verdiler.

———————

Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi ile 9, 10 ve 11.sınıf öğrencilerimizin Dünya Kadınlar gününe yönelik projesi ise Türk Kadın şairlerin eserlerinin sunulduğu bir dinletiden oluşuyordu. Müzik kulübünün desteğiyle, şiirleri piyano, obua ve keman gibi enstrümanların performanslarıyla harmanlayan gençler, hepsi birbirinden önemli ve değerli kadın edebiyatçılarımızın eserlerini sahnede sergilediler. Gençlerin ilham veren kadın yazarlara dikkati çektiği dinletide 8 Mart Dünya Kadın Hakları gününün tarihçesine ve anlamına da değinildi.