Saint-Michel Öğrencileri Fest’Istanbul’da

17-18-19 Mayıs tarihlerinde  İstanbul Fransızca eğitim veren liseler Uluslararası Tiyatro Festivali gerçekleşti. 18incisi düzenlenen  festivale yurtdışından Slovakya, Tunus ve Fransa tiyatro gruplarının yanı sıra İstanbul ve Ankara’dan da gruplar katıldılar.

Saint-Michel Lisesi öğrencileri bu etkinliğin güzel geçmesi  için epey emek harcadılar. Tiyatro grubu öğrencileri Joël Pommerat’ın Cendrillon oyununu sahnelediler ve   23 hazırlık öğrencisi gönüllü olarak Tunus ve Evry’den gelen yabancı arkadaşlarını evlerinde misafir etti.

Fest’İstanbul sırasında Fransızca ve tiyatro çevresinde çok güzel arkadaşlıklar kuruldu ve öğrenciler birbirleriyle tanışma fırsatı yakaladılar. Festivalde gençler, okul bahçesinde yer alan tiyatro oyunları, küçük konserler, atölyeler ve doğaçlama dans gösterilerini  seyrederek 3 gün boyunca çok güzel anlar  yaşadılar.

Fransızca tiyatro grubu drama atölyesine katılırken, hazırlık öğrencilerinin hazırladığı  yeni bir radyo programı ve festival anı defteri festivalde yenilik rüzgarı estirdi.

Duygusal vedalaşmalar sonrasında,öğrencilerimiz bir  sonraki festivali dört gözle beklemeye başladılar bile.