Saint-Michel Öğrencilerinin Kayak Gezisi

13 Ocak’ta nereye gittik? Fransa’nın Alp dağlarında bulunan La Toussuire kayak merkezinin karlı yollarına düştük! Tam biz gelmeden önce kar yağdığı için 24 öğrencimiz gerçekten çok şanslıydı.İlk akşamdan, herkese ekipmanları dağıtıldı. Heyecan arayan bazı öğrencilerimiz snowboard istese  de  çoğu kayak ekipmanlarını seçti. Öğrenciler, günde ikişer saatlik iki seanslık bir eğitimle kayma tekniklerini geliştirdiler. Rüzgarın çok estiği bir gün yukarı çıkmak tehlikeli olduğu için, farklı aktiviteler yapıldı: genç sporcularımızın bazıları kar raketi giyip karla dolu yollarda yürüyüş yaptılar, diğerleri de kızak kaymanın keyfini  tercih ettiler. Bir hafta süren bu seyahat sırasında dağ evinin personeli, eğitmenler ve dağ köyünün esnafıyla Fransızca konuşarak  pratik yapabilme şansını yakaladılar.

Bu 7 günlük serüveninin şahane atmosferini anlamak için öğrencilerin çektiği  fotoğraflar ve videoları mutlaka izleyin!