Saint-Michel Tiyatro Kumpanyası Tevfik d’or Festivali’nde

Ankara’da gerçekleşen TEVFİK D’OR Festivalinde  Fransızca tiyatro grubu öğrencileri Joël Pommerat’ın « Sindirella  » oyununu oynadılar. Bu oyun, başına büyük bir talihsizlik gelmiş ve artık bu ağır suçluluk duygusuyla yaşayacak  küçük bir kız çocuğunun hikayesidir.

Pommerat yazdığı oyunu , Saint-Michel Lisesi’nin 10 genç oyuncusu ,sahnede büyük bir samimiyetle oynadılar. Charles Perrault’nun bu meşhur hikayesinin güncellenmiş  versiyonunu sade olduğu kadar renkli kostümleri, sahneye yansıtılan dekorlarıyla çağdaş bir sahne düzeni ve çok doğru bir performans ile sunuldu.

Dört  gün süren TEVFİK D’OR Festivali ortak tutkumuz olan tiyatroya çerçevesinde  tanışma ve paylaşma alanına dönüştü. Bu sene, Ankara Tevfik Fikret Lisesi’nin ev sahipliğinde  Perpignan şehrinden gelen Pablo Picasso Lisesi, İzmir’den Tevfik Fikret ve Ege Liseleri, Ankara’dan Charles de Gaules Lisesi, İstanbul’dan Saint-Benoit, Sainte Pulchérie ve Saint-Michel Liselerinin  tiyatro öğrencileri bir araya geldi.

Bu güzel tecrübe her zaman  öğrencilerimizin kalbinde sıcak bir anı olarak kalacak .