Saint Michel’de SM-Art Müzik

Geçen yıl ilkini online olarak düzenlediğimiz Saint Michel Fransız Lisesi öğrencilerinin katılımıyla renklenen müzik yarışmamızın bu yıl ikincisini düzenlemekteyiz.

Pandeminin herkesi evine hapsettiği bir dönemde hayatımızı sanatla renklendirme düşüncesi yeni bir ışık oldu. Bu süreçte birbirimizden ayrı olsak da bir arada yapılacak çalışmaları “uzaktan nasıl yapabiliriz?”  düşüncesi ile oldurmaya çalıştık.

Sanat özelliklede müzik, insanların hissettiklerini, düşündüklerini  en kolay yolla ifade edebileceği özel bir alan. Pek çok farklı türle içinde bulunduğu ruh halinden , haber vermek istediği duruma kadar her ifadeyi yansıtabilir. Dünyanın herhangi bir yerindeki bir kişi ise bu ifadelere benzer anlamlar yükleyebilir.Bu bakımdan müziğin evrenselliği söz konusudur.

Evlere kapandığımız süreç içerisinde bütün dünyanın iletişimini online gerçekleştirdiği bu dönemi sanatın ışığını birbirimizle iletişimde olalım diye kullandık. Bu şekilde pek çok yaratıcı türün ve ürünün ortaya çıktığını da görmüş olduk.

Okulumuzda  kendini, sahip olduğu özel yetenekler ile ifade edebilecek ve her alanda becerilerini ortaya koyabileceke muhteşem gençler var.Geçen yıl online müzik yarışmasını ilk duyurduğumuz zaman katılımcı sonuçlarını heyecanla beklemeye başladık.Alışık olduğumuz hayatın dışında bir hayatla mücadele ederken gençlerimizin bu alanda kendilerini nasıl ifade edebilecekleri merak konusu oldu. Yaptıkları çalışmalar ve hazırladıkları ürünlerle katkılarının kusursuz olduğunu söyleyebiliriz.

Geçen yılki katılımcıların ortaya koyduğu güzel ürünlerden aldığımız cesaretle bu yıl SM-ART yarışmasını gelenekselleştirelim ve her sene tekrar yapalım istedik.Evet bu yıl ikincisini yapacağımız Müzik yarışmamızın duyurularını yaptık. Heyecanla, katılımcılarımızın bize sanatın rengini nasıl sunacaklarını bekliyoruz.Gençlerimizin müzikal bakış açıları, bizlerin günceli yeniden keşfetmesini sağlıyor.

Hepsi ile gurur duyuyoruz. Geleceğimiz olan gençlerimize teşekkürler.