Sciences Po Tanıtımı

8 aralık Salı günü, derslerin bitiminde, Paris merkezli Avrupa’nın önde gelen sosyal bilimler üniversitelerinden  Sciences Po Halkla ilişkiler yetkilisi  Léa Albrieux tarafından eğitimini Fransa’da devam etmek isteyen 11 ve 12. sınıf öğrencilerimiz için zoom üzerinden bir konferans gerçekleştirildi.

Konuşmasında, bu prestijli üniversitenin sunduğu farklı olanakların yanı sıra, kampüslerinin bulunduğu şehirler, dünya sıralamasındaki yeri, üniversitede bulunan bölümler, kabul koşulları,Master imkanı, yurt imkanları ve burslarla ilgili bilgiler verildi.

Sciences Po, ücretli bir kurum olup, Türk öğrenciler hazırladıkları dosya sunumları ile ön başvuru yaparlar  ardından dosyaları kabul gördüğü takdirde mülakata davet edilirler. Mülakatlar internet üzerinden video konferans aracılığı ile yapılmaktadır.

1872 yılında kurulan Sciences Po, hukuk, felsefe, tarih, işletme, edebiyat, medya ve siyaset alanında sayısız ünlü mezun etmiştir.

Tüm öğrenciler, birinci yıl ortak dersler görürler, ardından okudukları ve başarılı oldukları dersler doğrultusunda, ikinci yıl okumak istedikleri bölüme devam ederler.

Öğrenciler, eğitimlerini, iki  yıl Fransa’da bir yıl yurtdışında tercih ettikleri  bir ülkede okuyarak tamamlayabilirler.

Ayrıca çift ana dal yapma imkanları da vardır. Bu onlara iki diploma ile mezun olma olanağı sağlar.

Öğrenciler, lisans programını tamamladıktan sonra , Master programına direk  geçiş hakkına sahiptirler.

Tüm öğrenciler, kampüsün sunduğu, kulüp ve etkinliklerden faydalanabilmektedirler.

Öğrencilerin, mezun olduktan sonra da birçok alanda kolay iş buldukları istatistiklerle belgelenmiştir.

Léa Albrieux’nun gerçekleştirdiği sunumun ardından, kendisi öğrencilerimize söz hakkı vermiş ve konferans soru cevap olarak devam etmiştir. Böylece, öğrencilerimiz sorularına yanıt almış ve bilgi sahibi olmuşlardır.

Ayrıca, herhangi bir soruları olduğunda internet sitesini ziyaret edebileceklerini ve mail yolu ile sorularını sorabileceklerini eklemiştir.

Kendisine, bu sunum için çok teşekkür ederiz.