Selam KMUN !

Bu seneyi tamamlamaya az kalmışken, beş MUN kulübü öğrencileri Kabataş Lisesi’nde gerçekleşen KMUN konferansına katıldılar. 27 – 30 Nisan tarihleri arasına olan bu MUN konferansı THIMUN formatındaydı, yani öğrenciler, konferansın ilk günü tartışma seansları ardından önergelerini hazırlayıp geri kalan günlerde de bunun üstüne tartıştılar. Tartışmalar sonrasında bazı önergeler kabul edilirken bazıları reddedildi.

KMUN deneyimini gelin katılan öğrencilerimizden dinleyin:

Sera, 9B

Kabataş Lisesi’nde gerçekleşen KMUN konferansına katıldık. Yorucu bir konferans olmasına rağmen çok güzel vakit geçirdim. Ben Kore Cumhuriyeti’ni temsil ettim. Sürdürülebilir gelişimlerde dayanışmayı ve sorunlu alanlar ile ilgili çözümler üretmeyi amaçlayan ECOSOC (Ekonomik ve Sosyal) komitesindeydim. KMUN benim 3. MUN konferansım oldu, birçok şeyi daha iyi öğrendim. Ayrıca çok çalışmayı gerektiren böyle yoğun bir komitede yer alma deneyimim oldum.

Şila, 9B

4 gün süren KMUN konferansına gittim. Ben DISEC (Silahsızlandırma) ve ayrıca Kore Cumhuriyeti’nin büyükelçisiydim. Bu sebeple tüm komite üyeleri önünde konuşma yaptım, bu beni baya gerdi! Komitede uzaydaki çöpler, uzayda ülkelerin kullandıkları silahlar ve tüm dünyada kullanılan silahlar hakkında konuştuk.

Bu konferansın bizlere birçok yararı oldu; MUN’de daha deneyimli olduk. Yaptığım konuşma sebebiyle ben toplum önünde konuşmada kendime olan güvenim arttı.

Ayşe Lâl, 9B

4 günlük KMUN konferansında SPECPOL (Özel Politikalar) komitesinde Kore Cumhuriyeti’ni temsil ettim. Bence konferans keyifli ve eğiticiydi. Yeni MUN’ciler dışında komite çok eğlenceliydi. Rusya delegesi çok deneyimliydi ve yanımda oturuyordu. Ondan birçok şey öğrendim. Konferans esnasında tanıştığım yardımcı ve çok kibar bir arkadaşla önerge hazırladık ve bu önerge kabul edildi. Çok sevindim çünkü bu önerge için gerçekten çok çalıştık. Komitemizde muhbirler ve ayrımcılık üstüne tartıştık. Bu konferansla yeni şeyler öğrendim ve “iyi ki MUN kulübünü seçmişim” dedim. Yeni arkadaşlar edindiğim ve tabi ki dünyada olanlarla ilgili edindiğim bilgiler, bunlar beni yeterince mutlu etti.

Eda, 9D

4 günlük KMUN maceramda ilk gün telaşlıydı: konuşma esnalarında heyecan, yanlış telaffuz etmeme çabaları ve konuşurken yaşanan dil sürçmeleri… Tüm bunlarla ilk iki gün bitti, tartışmalar, ve bitmeyen lobiler… İlk günün akşamında gala yemeğine katıldık. Eğlenceliydi ve yemekler lezizdi! Ama tabi konferans tartışmaların başlamasıyla daha keyifli bir hal aldı. Ben Portekiz delegesi olarak, ekonomik ve sosyal konuları ele alan ECOSOC (Ekonomik ve Sosyal) komitedeydim. Sürdürülebilir gelişimlerdeki dayanışmayı sağlamak ve sorunlu alanlardaki sıkıntıları çözmek için önergeler hazırladık. Konferans sonunda KMUN’a katıldığım için mutluydum, benim için güzel bir anı oldu.