Seramik sergisi – Jean-Baptiste de la Salle

2 Mayıs Perşembe günü, Okul Aile Birliği,öğretmenler ve farklı sınıflardan öğrenciler  tarafından üretilmiş seramiklerin sergisinin açılışını gerçekleştirdik. Bu etkinlik, seramik sanatına öncelik veren en güzel galerilerden biri olan D’art Galeri’nin sahibi ve aynı zamanda  seramik öğretmenimiz Sayın Duygu Bağlan eşliğinde yapılmıştır.

Birçok aylar boyunca Saint-Michel atölyesinde sık sık bir araya geldiler. Duygu Hanım’ın isabetli tavsiyeleriyle seramik sanatının insana bir huzur getirdiğini keşfederek çalışmalar gerçekleştirdiler.

Kurucumuzun Jean-Baptiste de La Salle’nin ölümünün 300 üncü yıldönümü vesilesiyle, sanat en yoksullara fayda sağlasın istedik. Eserlerin satışlarından toplanan parayla ihtiyacı olan gençlere burs verilecektir.

“Rengarenk” sergisi büyük bir ilgi gördü.  Serginin açılışına katılan ziyaretçiler eserlere hayran kalıp onları satın aldılar. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin sergimizi ziyaret ziyaret ederek bizleri gururlandırdı. Yapılan işleri ve sağlayacağı faydayı takdir ettiğini belirtmesi bizi ayrıca memnun etti. Satın alımlar sayesinde, ihtiyacı olan gençlere eğitim bursları verilecek.