Simdi Ya Da Hiç!

Şimdi ya da hiç temalı TEDxSaintMichelHSWomen konferansımızda kadınları ve insanlığı etkileyen konular çatısı altında konuşmacılarımızı buluşturduk. Toplumda kadınların yerini, güçlerini ,korkusuzluklarını ve harekete geçmelerinin zamanının geldiğini vurguladık. Şimdi Kadınlar için cesur, parlak ve korkusuz olma zamanı! Günümüzde kadınlar hala ayrımcılığa, şiddete, baskıya,  inayete ve daha bir sürü acıya maruz kalması, insanlığın en büyük utancıdır. Unutulmamalıdır ki kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal açıdan karşı karşıya kaldıkları sorunlar sadece kadınlara ait değildir, toplumun bütününü ilgilendirmektedir. 2 022 yılı Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Raporuna göre hiçbir ülke cinsiyet eşitsizliğini tamamen giderebilmiş değil. Bu yüzden kadınlarla ilgili konuların sadece Dünya Kadınlar Günü`nde ya da belirli dönemlerde gündeme getirilip ardından unutulmamasını sağlamalıyız.

Bizim en büyük hedefimiz ise toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı bir ülke ve dünyada yaşamak. İşte biz de tam bu amaçla yola çıktık ve kendi alanlarında birbirinden başarılı konuşmacılarımızın, temamızı kendi perspektiflerinden okulumuzda 5 Kasım Cumartesi günü gerçekleşen konferansımızda ele almalarına aracı olduk. İlk oturumumuzda : Giyi world kurucusu Göknil Bigan, SGDD Genel Koordinatör Yardımcısı Ayşegül Yalçın Eriş, Türkiye’nin önde gelen yazarlarından Ayşe Kulin; İkinci oturumda ise “Tutumlu Anne” sitesi’nin kurucusu Özden Pusat ve son konuşmacımız olan, ülkemizin başarılı haber spikerlerinden Ece Üner , birbirinden başarılı konuşmalarıyla velileri ve öğrencileri derinden etkilediler. İki oturumdan oluşan konferansımızın arasında yer alan #SUSAMAM başlıklı dans performansı da izleyicilerin yoğun ilgisini ve beğenisini topladı.