Sınırların Ötesine Geçmek

Etwinning platformunda geliştirilen  bir eğitim  projesi kapsamında hazırlık D ve E öğrencileri, sınıflarını tanıtarak okullarındaki aktiviteleri güzel bir şekilde sundular.

Bu platformun temel amacı; bir taraftan yabancı bir dili öğrenirken bazı aplikasyonları kullanarak, grup çalışması ve uzaktan eğitimi hedeflemek; diğer taraftan da farklı uyruklu öğrencilerle tanışmak, başka bir ülkenin vatandaşları ile arkadaşlık kurmak ve farklı kültürleri öğrenmektir.

Bu amaçlar çerçevesinde Saint Michel Lisesi hazırlık sınıfı öğrencileri iki gruba bölünerek iki farklı proje yapmaktadırlar. Bu projelerin amacı Fransızca’yı kullanarak başka ülkelerden arkadaş edinmeleridir. Projeler doğrultusunda üç hazırlık sınıfı, ülkelerinin gastronomisini tanıtacaklar ve diğer iki sınıf, sanal bir bina inşa ederek bu binada yaşayan hayali kahramanlar oluşturacaklardır.

Tüm sene boyunca öğrenciler internet üzerinden ürettiklerini birbirleriyle paylaşacaklardır.