Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün Lisemizi Ziyareti

22 Mart 2018 Perşembe günü,  Saint-Michel Lisesi olarak Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve beraberindeki  Şişli Belediyesi Eğitim Müdürlüğünden bir heyeti, ağırlamanın gururunu yaşadık.  Sayın İnönü, eğitim alanına olan ilgisinden dolayı, Şişli gibi geniş bir ilçede bulunan bir yandan  bir tarih olan “gelenekleri “ile devam eden ama aynı zamanda “modernliği” de temsil eden okulumuzu, Saint  Michel Lisesi’ni ziyaret etmek istedi.

Kendisini ve  ekibini Okul Aile Birliği üyeleri ve bazı öğretmenlerin eşliğinde gerçekleşecek keyifli bir kahvaltıya davet etmek istedik. Bu kahvaltı, okulumuzun 132 yıllık tarihini konuşma,  Pera’da 1886 yılında kuruluşundan sonra Şişli’de 1925 yılında Jeanne d’Arc Koleji ile birleşmesine kadar olan süreci de anlatma fırsatı sağlamış oldu.

Okulun koridorlarını, Jeanne d’Arc salonunu gezerken okulumuzu karakterize eden karolarının çeşitliliğini ve  güzelliğini keşfettiler. Diğer yandan kendisine Saint-Michel Lisesi tarihinde yeni bir sayfa açacak olan ek binamızın inşaatının gidişatını gösterdik. Sayın Hayri İnönü, okulumuzun dış tarafındaki seramik duvarına monte edilebilmesi için bir seramik karosu yapmayı kabul etmiş ve 2017 yılında montajını da kabul ederek bizi onurlandırmıştır. Şişli Belediye Başkanı sağlam alt yapısı olan ve herkese karşı saygılı Türk vatandaşları yetiştiren bu okullara  her zaman destek vereceği ve iş birliğinde bulunacağı konusunda bize garanti vermiştir.