SMart Mimari Tasarım Yarışması

Okulumuzun tüm öğrencilerine yönelik olan SMart Mimari Tasarım Yarışmasının ikincisini düzenleyerek bu yıl ilgi çekici bir konu ile yine karşınızdayız.

İlk kez geçen yıl yapılan SMart Mimari Tasarım Yarışmasında, öğrencilerimiz, Çevreye karşı olan duyarlılıklarını ortaya koydukları, Ekolojik ve Sürdürülebilir Mimari Yapılar tasarlayarak özgün eserler ortaya koydular. Bu yıl da yine doğaya olan duyarlılığımızı “Tiny House Dış Mekân ve Peyzaj Tasarımı” konusu ile enerji kaynaklarının sonsuz miktarda bulunmadığını ve tükenebildiğini de öngörerek, Ekolojik ve Sürdürülebilir Yaşamı yine benimseyerek hazırlayacakları eserleri görmenin heyecanı içindeyiz.

Tiny House Dış Mekân ve Peyzaj Tasarımı konulu Resim yarışması için tasarımları yaparken, çevreye uyum sağlamalı, yağmur suyu depolanmalı (çeşitli gereksinimlerde kullanılmalı; bahçe sulama vb.), tasarımlarda, çevre dostu malzeme kullanılmalı, temiz enerji kaynakları kullanılmalı (güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi vb.), atıklar değerlendirilmeli (kompost yapımı ve atık suların yeniden değerlendirilmesi) özellikle dikkat edileceklerini düşünmekteyiz.

SMart resim yarışmasında dereceye girecek eserlere ödül verilecektir; birinci olacak olan öğrenciye 800 TL ödül verilecek, ikinciye 600 TL ve üçüncüye ise 400 TL ödül verilecektir. Yarışmaya eserlerin son teslim tarihi 20 Ocak 2022 Perşembe günü olarak belirlenmiştir. Dolayısı ile bu yarışma  tüm öğrencilerimizi, Çevreye duyarlı olmaya ve Sürdürülebilir yaşam için yeni bakış açısı edinmeye teşvik edici olacaktır.

Yarışmaya katılacak tüm öğrencilerimize başarılar diler, yaratıcı ve özgün yeni tasarımlarını merakla bekliyoruz.