SMUN 2023 – Bir başarı!

İngilizce ve Fransızca MUN kulüplerinin ortak çalışmalarıyla bu yıl altıncısı gerçekleşen SMUN’23 Konferansını başarıyla tamamlamış bulunmaktayız. 10-11 Haziran tarihlerinde okulumuzda gerçekleşen bu konferansa tüm sınıflarımızdan gerek admin ve basın ekibi olarak gerekse delege olarak gösterilen katılım bizleri memnun etti.

Kulüp başkanı öğrencilerimiz Alik A., Doğa M. W. ve Elif K.’in direktörleri Talar Selsu ve Frederic Izydorczyk rehberliğinde organize ettikleri bu etkinlikte iki İngilizce komite bir tane de Fransızca komite yer almıştır. 9. ve 11. Sınıf öğrencilerimizden Alya Ş. Ve Yiğit Ü.’ün başkanlığında gerçekleşen United Nations Security Council (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) komitesinde “Filistin Meselesi” ele alınarak delegelerin farklı görüşleriyle konuyla ilgili ortak bir çözüm bulunmaya çalışılmıştır. 9. ve 10. Sınıf öğrencilerimizden Lorin D. K. ve Eda S.’in başkanlığında gerçekleşen UNHRC (Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi) komitesinde ise savaşın sebep olduğu göçlerden ötürü mültecilerin durumu insan hakları çerçevesinde ele alınmıştır. 11. Sınıf öğrencilerimizden Elif K.’in başkanlığında gerçekleşen Comite de Desarmement (Silahsızlanma Komitesi) ise silahlanmadaki artışın önüne nasıl geçilebileceği tartışıldı.

İki gün süren konferans sürecinde öğrencilerimiz genel kültür seviyelerini artırırken aynı zamanda İngilizce ve Fransızcalarını pratik etme şansını yakaladılar. Öte yandan farklı seviyelerden öğrenciler ortak çalışmalar esnasında birbirleriyle kaynaşıp sosyalleştiler. Etkinlik sonunda 9-10-11-12. Sınıf öğrencilerimiz Hilal M., Mert N. D., Duru Ö., Lori K., Duru T., Ali C. Y., Emre Ö., Güneş D., ve Sedef S. ödül almaya hak kazandılar.

Tüm öğrencilerimizi özverili çalışmaları ve başarılarından ötürü tebrik ediyoruz. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında gerçekleşecek olan MUN konferanslarını sabırsızlıkla bekliyoruz.