Suriyeli Miniklerle Çocuk Bayramı

Okulumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü, 24 Nisan 2019 Çarşamba günü, bir gün gecikmeli de olsa, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması kapsamında Suriye Barış Zeytini Anaokulu öğrencileriyle beraber verimli ve bir o kadar da eğlenceli bir buluşma gerçekleştirdi. Ziyaretlerini 40 öğrenci ve 3 öğretmen eşliğinde gerçekleştirdiler.
Bayrampaşa’da bir iş hanının okula çevrilmesi ile oluşturulan Suriye Barış Zeytini Anaokulu, bu etkinlik aracılığı ile öğrencilerine, kısıtlı imkanları bulunan okullarından çıkarak bir günlük de olsa Saint Michelli öğrencilerimizin organize ettiği çeşitli çocuk oyunları ve müzikler eşliğinde bir çok sosyal aktivite yapma şansı tanıdı.

Öğlen saatlerinde okulumuzu ziyaret eden minik mülteci konuklarımızla önce  okul bahçemizde çocuk şarkıları eşliğinde sandalye kapmaca, sek sek, halat çekme ve kaşıkla yumurta taşıma yarışı gibi eğlenceli oyunlar oynayarak kaynaştık. Aynı dili konuşmuyor olsak  da dünyanın her yerindeki çocuklar gibi neşelerini ve sevgilerini göstermekte cömertlerdi.

Bu Çocuk Bayramı hem kulüp öğrencilerimize hem de minik konuklarımıza tam anlamıyla bayram neşesi kattı.

Bu neşeli ve mutlu saatleri geride bırakarak hep birlikte öğrencilerimizin kendi elleriyle yaptıkları ikramları soframızda paylaştık. Daha sonra hep birlikte kutlama pastamızı kesip,mutlu ve biraz da buruk ayrıldık. Ama yüreklerimizde çocuk dünyasının ve Barış Zeytini’nin tadı kaldı.