Teknofest Finallerinde 2 Proje ile Finallerdeyiz

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından bu yıl 4.sü düzenlenecek olan TEKNOFEST yarışmasına okulumuz Fen Bilimleri Bölümü bünyesindeki Fizik Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan 2 proje  ön başvuru ve detay rapor aşamalarını geçerek 21-26 Eylül 2021 İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleşecek olan finallerde okulumuzu temsil etme hakkı kazanmışlardır.

Çevre ve Enerji Teknolojileri Kategorisinde Sinan ve Cemal Efe tarafından hazırlanan ‘‘ TUZMOZ’’ projesi ile  günümüzün en büyük problemlerinden olan su kaynaklarının azalması üzerine , bol miktarda bulunan atık su ve arıtılmış tatlı suyun tuzluluk oranları farkından enerji üreten ters elektrodiyaliz sistemli bir batarya geliştirdiler.

Bir diğer kategori Tarım Teknolojileri Yarışmasında, Arda ve Tunç Bora, ‘’HİDROFREN’’ adlı projeleri ile toprak nem dengesini etkileyen bilinçsiz sulama ve ani su şokuna yol açan doğal olaylar sonucunda tarım mahsullerinin dirayetini koruyan ve verimi arttıran yapay zeka sistemi içeren bir proje geliştirmişlerdir.