Temiz ve Yaşanabilir Bir Dünya için EL ELE

Son yıllarda doğal kaynakların aşırı ve bilinçsiz kullanımı doğaya büyük zarar vermektedir.

Aynı zamanda Ekosistemin işleyişini bozmaktadır. Atmosferdeki karbondioksit salınımı artmaktadır. Bazı hayvan ve bitki türleri yok olmaktadır. Sıcaklık ve yağışlarda ekstrem değerler yaşanmaktadır.

Bizler, Saint Michel Ailesi olarak, Doğanın Korunması ve Yaşanabilir Bir Gelecek için, Çevre Çalışmalarına yıllar önce başlamış bulunmaktayız.

Okulumuz Yeşil Bayrak ve Eko-Okul standartlarının birçoğunu gerçekleştirmiştir.

Ancak yaptığımız çalışmaların sürdürülebilirliği açısından dikkat etmemiz gereken bazı noktalar bulunmaktadır:

* Geri dönüşüm çalışmalarının daha da iyi olabilmesi için, kantinde “yerinde ayrıştırma” yapılması gerekmektedir.

•  Plastiklerin, metallerin ayrı kutulara konulmasına teşvik edilmesi
  • Artan yemeklerin sokak hayvanları için ayrı kapta toplanması
  • Şişe kapaklarının ilgili kutuya bırakılması
  • Öğrencilerin; plastik kullanımını en aza indirmeleri için metal çatal, bıçak. kaşık kullanımına yönlendirilmesi
  • Kullanılmış metal bıçak, çatal ve kaşıkların tepsilere konulması
  • Elma ve Muz kabuklarının kompost için ayrılması

* Geri dönüşüm çalışmalarının daha da iyi olabilmesi için, sınıflarda “ yerinde ayrıştırma” yapılması gerekmektedir.

• Su şişelerinin ve tetrapak kutularının, ambalaj atığı yazılı kutuya konulması
  • Kağıt atıkların, kağıt yazılı kutuya konulması
  • Çöplerin, çöp yazılı kutuya konulması
  • Su şişesi kapaklarının, sınıflardaki kapak kutusunda biriktirilmesi
  •  Meyve atıklarının bahçedeki kompost kazanına konulması
  • Su şişelerinin, içinde su varken atık kutusuna atılmaması ve sınıfta bırakılmaması

Katkılarınızdan ötürü teşekkür ederiz.

SM Dünya Flyer (1)