Tübitak İstanbul Finallerinde Saint Michel Rüzgarı

Tübitak Bilim insanlarını destekleme daire başkanlığı tarafından bu yıl 49.su düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma projeleri yarışmasına Saint Michel Fransız Lisesi  Fizik kulübü olarak 3 proje ile İstanbul sergisine katılma hakkı kazandık. Projelerimiz 12-14 Mart 2018 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nde sergilenip jüriler tarafından değerlendirildi.

15 Mart 2018 günü gerçekleştirilen ödül töreninde,11. sınıf öğrencilerimizden Hasan  ve İpek’ın hazırlamış oldukları ‘’Gürültü var kazanç var!’’ fizik projesi 2.lik ödülüne layık görüldü. Bir diğer derecemiz ise 12.sınıf öğrencilerimiz Oğuz ve Aras  tarafından hazırlanan ‘‘ Y.O.T.A (Yarı otonom tarımsal araç) kodlama alanında 1.lik ödülü kazandı. 2446 proje başvurusunun yapılmış olduğu İstanbul sergisinde projelerini ustalıkla sunan ve başarılı olan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Birinci olan projemiz  Y.O.T.A 16-20 Nisan tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşecek olan Türkiye Finallerinde İstanbul bölgesini temsil edecektir. Ayrıca projelerini İstanbul finallerinde başarıyla sergileyen 11. sınıf öğrencilerimiz Tan ve Can’a da teşekkür ederiz.