TÜBİTAK projesi

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 48. Ortaöğretim öğrencileri proje yarışmasına bir fizik projemiz sergilenmeye hak kazanmıştır. 11-A öğrencilerimizden Hüseyin Burak ve Aras’ın hazırlamış olduğu  ‘’TARIM TEKNOLOJİLERİNDE OTONOM SİSTEMLER DÖNEMİ’’ adlı projeleri  için küçük bir ekin alanı oluşturarak bitkinin yetişmesi için tüm şartları (Tohum ekimi, sulama, gübreleme, toprak nem oranları gibi…) geliştirmiş, bunu  yazmış oldukları  yazılım kodları  ile evlerindeki bilgisayarlarından  kablosuz ağ sistemi ile kontrol etmeyi  başarmışlardır. Bu sistemi geliştirirken enerjinin fiziksel modellemesi ile sistemin verimini hesaplamışlardır. Ayrıca bu geliştirilebilir projenin, yurt dışında da kullanabileceğini düşünerek  İngilizce ve Fransızca dillerinde  dil seçeneği programlarını eklemişlerdir. Bu sistemi akıllı telefonlardan rahatça kontrol etmek için uygulamayı geliştirmeye devam etmektedirler.

27-29 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesinde okulumuzu temsil edeceklerdir.