Üniversite gezilerimiz devam ediyor: Boğaziçi Üniversitesi Tanıtım Gezisi

Üniversite tanıtım gezilerinin öğrencilerin kariyer planlarını yapmalarında yardımcı ve seçimlerinde yol gösterici olduğuna, aynı zamanda üniversite kültürü, olanakları, bölümler, öğrenci yaşamı vb. konularda yerinde bilgiler edinmenin öğrencilerimizin motivasyonlarının arttığına inanıyoruz.

Amacımız öğrencilerimizin ; hedeflerini netleştirmelerinde yardımcı olabilmek,  motivasyonlarını arttırmayı sağlamak, istedikleri ve hedefledikleri üniversiteleri yerinde ziyaret etmelerini ve üniversite ortamını gözlemleyebilmelerine yardımcı olmak, üniversite ve üniversitede yaşam hakkında; tanıtım biriminde görevli üniversite öğrencilerinden bilgi almalarına yardımcı olmak.

Bu amaçla 22 Kasım 2023   tarihinde 11. Sınıf öğrencilerimiz için Boğaziçi Üniversitesine   bir gezi düzenledik.

Öğrencilerimize üniversiteyi ve lisans programlarını doğrudan tanıma olanağı sunan gezinin başlangıcında, üniversitenin  tanıtım biriminde görevli olan öğrenciler tarafından konferans salonunda bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda okulun tarihçesi, fakülteler ve bölümler, giriş olanakları, burslar ,sosyal etkinlik alanları, kulüpler ile ilgili bilgi verildi.

Üniversitenin genel havasını teneffüs ettikleri gezide  öğrencilerimiz ayrıca  merak ettikleri konularla ilgili soruları doğrudan sorma imkanı buldular.