Uzunya’da Huzurlu Bir Gün

Pandemi ile birlikte çok zorlu bir sınavı hepimiz yaşadık hala da yaşamaya devam ediyoruz. 12.sınıflar, buna ek olarak bu sene geleceklerini belirleyecekleri bir sınava daha hazırlanıyorlar. Bazıları yurt dışında okumayı düşünürken, bazıları ülkemizde eğitimine devam etmeyi düşünüyor. Bir grup öğrencimiz ise hem yurtdışı hem de ülkemizdeki üniversite sınavı için planlar yapıyor.

Tercihleri ne olursa olsun öğrencilerimizin “gelecek” kaygısını bu sene daha yoğun yaşadıklarının bilincindeyiz. Biz Saint Michel ailesi olarak bu zorlu koşullara hazırlıklıyız. Öğrencilerimizin ihtiyacı olan her tür desteği vermeye gayret ediyoruz ve onların psikolojik açıdan da güçlü kalmaları için çaba sarf ediyoruz.

Bu nedenle 12.sınıf öğretmenlerimiz eşliğinde 16 Eylül Cuma günü Demirciköy-Uzanya’ya bir gezi düzenledik. Bu gezinin amacı, okulun ilk haftasından itibaren çok yoğun geçeceğini tahmin ettiğimiz bu eğitim – öğretim dönemine moral depolayarak başlamaları,  birlikte hoş vakit geçirmelerini sağlamak ve motivasyonlarını en yüksek seviyeye taşımaktı.

Karadeniz ve boğazın birleştiği noktada güzel bir kahvaltı ederken oldukça mutlu görünüyorlardı. Sakin, temiz bir havada yapılan kahvaltının ardından öğrencilerimizin bir kısmı çeşitli oyunlar oynayarak stres attılar, bir kısmı da kumsalda yürüyüş yaparak keyifle denizi seyrettiler. Birkaç saat de olsa geleceği düşünmeden anın keyfini yaşadıkları beden dillerinden ve attıkları kahkahalardan o kadar belli oluyordu. Eminiz doğanın verdiği huzur, öğrencilerimizi ders çalışmaları için daha çok motive edecektir.

Kısa süreli de olsa sınav stresinden uzaklaşan öğrencilerimize, bir kez daha onların her zaman yanlarında olacağımızı ve işlerini kolaylaştırmak için elimizden gelen çabayı göstereceğimizi hatırlatarak bir dilekte bulunuyoruz: Saint Michel ailesi olarak üniversite sınavı ya da başvuru sürecinizde bugünkü gibi huzurlu olmanızı ve lise hayatınızın bu son adımı da dahil atacağınız tüm adımlarınızda başarılı olmanızı diliyoruz. Şans ve başarı hep yanınızda olsun.