Yazılımcı Hazırlık Öğrencilerimizin Mobil App’leri

Hazırlık sınıflarında bilgisayar dersi ve başka branşlar ile(Biyoloji, Tarih ve Kimya) disiplinler arası işbirliği yapıldı. Hem seviyeler arası kaynaşma hem de bilgisayar ve diğer derslerin işbirliği amacıyla, bahçede açık alanda hazırlık sınıfları ile 9., 10. ve 11. sınıf öğrencileri gruplar halinde çalıştılar. 9., 10. ve 11. sınıf öğrencileri seçmiş oldukları konularla ilgili, Hazırlık sınıfı öğrencileri ile biraraya gelerek Bilgisayar Bilimi Öğretmenimiz Serhun Kayıkçı’nın belirlemiş olduğu uygulama ile bir Android uygulaması oluşturdular.

Yasemin Kuzcan

Kimya Öğretmeni

Hazırlık ile 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri 4 kişilik 6 farklı gruba ayrıldılar. Diğer zümreye ait öğrenciler, bir müşteri gibi Hazırlık sınıfı öğrencilerimizden, kendilerine mobil uygulama yapmalarını istediler. Bunlara birkaç örnek vermek gerekirse; Biyoloji dersi için; iskelet sistemi, golgi cisimciği v.b., Kimya dersi için; maddenin halleri, periyodik tablo v.b. ve son olarak Tarih dersi için ise, Kurtuluş Savaşı,

1. Dünya Savaşı, Florence Nightingale’in hayatı ve görev yaptığı savaşlar.

Diğer zümredeki öğrenciler, Hazırlık öğrencilerimize, kendi seçmiş oldukları konu ile ilgili görsel ve uygulamada belirli bölgelere dokunulduğunda, ekranda görünmesini istedikleri bilgileri metin olarak ilettiler.

Bilgisayar Zümresi’ne vakit ayırdıkları ve bizlere bu konuda destek verdikleri için Biyoloji, Tarih ve Kimya Zümrelerine tekrardan teşekkür ederiz.

Serhun Kayıkçı

Bilgisayar Bilimi Öğretmeni