Yerleştirmeye Esas Nakil dönemi

“Yerleştirmeye Esas Nakil” döneminde açık kontenjan olması halinde kayıt işlemleri “Kurum Yönetmeliği”nde ve “Kayıt Kılavuzu”nda belirtilen esaslara göre yapılır.
21 Ağustos 2023’ten itibaren açık kontenjan olup olmadığına bakılmaksızın ön kayıt açılır. Ön kayıt işlemleri web sitesi üzerinden yapılır. Gün içinde oluşabilecek kontenjan açığı kayıtlara yansıtılır.

09.00-11.00 saatleri arası Ön Kayıt
13.00-14.00 saatleri arası Asil Liste Kayıt
15.00-17.00 saatleri arası Yedek Liste Kayıt

• Ön kayıt başvuruları 09.00 – 11.00 saatleri arasında internetten yapılır. En geç saat 11.30’da asil ve yedek kayıt listeleri web sitesinde ilan edilir.
  • Asil listeden kesin kayıt hakkı kazanan adayın velisi, kesin kayıt işlemini 13.00 – 14.00 saatleri arasında gerçekleştirir.
  • Yedek listede bulunan adayın velisi saat 14.30’dan itibaren okula alınır. Saat tam 15.00’da okul kapısı kapatılır. Açık kontenjan olması durumunda, adayların isimleri puan sırasına göre okunur ve kesin kayıt işlemlerini yapmak üzere kayıt bölümüne alınır. Yedek Listeden Kesin Kayıt işlemleri saat 17.00’da sona erer.
  • Kayıt Komisyonu, bir sonraki dönem için geçerli olacak yeni taban puanı ve açık kontenjan bulunup bulunmadığını en geç saat 19.00’da web sitesinde ilân eder.
  • Kayıt hakkı kazanıp belirtilen gün ve saate kadar kesin kayıt yaptırmayan adaylar o dönem için tüm haklarını kaybederler.