Yeşilay haftası’nı kutladık

Özel Saint Michel Fransız Lisesi olarak 1 Mart Cuma günü, Sayın İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Muammer Demirbaş, Sayın İlçe Sağlık Müdürümüz ve Sayın İlçe Tarım Müdürümüzün de katılımlarıyla, Yeşilay Haftası’nı kutlama töreni düzenledik.

“Tütün, alkol ve madde bağımlılığı; kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek, milli kültürüne bağlı nesiller yetiştirmek amacı ile” çalışmalarına devam eden Yeşilay’ın; 5 Mart 1920’de Sultan Vahdeddin zamanında, Prof. Dr. Mazhar Osman başkanlığında Hilal-i Ahdar ismiyle kurulup 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığında Yeşilay ismini alarak “Kamu Yararına Çalışan Dernek Statüsüne sahip olduğu vurgusu yapılan törende, “teknoloji bağımlılığından”, “sigara, alkol ve madde kullanımının kişiye verdiği fiziksel ve ruhsal zararlardan” söz etti öğrencilerimiz.

“Bağımlılık yapan maddeler, beynin işlevlerini etkilediği gibi tüm bedensel yapıyı da etkiler. Zamanla tüm organlarda kalıcı hasarlara yol açar; akciğer ve kalp hastalıkları, felç, kanser bunlardan bazılarıdır. Ruhsal ve davranışsal sorunlar oluşturarak kişinin yakın ilişkilerini, sosyal ve mesleki hayatını olumsuz etkiler. Madde bağımlılığı kişinin her alandaki kapasitesini azaltır.” Bilgisi verilen törene katılan öğrencilerimize tören çıkışında Yeşilay broşürleri dağıtıldı.

Bağımlılıklarla ilgili söz alan okulumuzun rehber ve psikolojik danışmanı Ali Varol ile sonlanan konuşmalar, okulumuzun orkestrasının müzik sunumuyla nihayete erdi.

Bedenimize ve zihnimize iyi bakmak, sağlıklı bireyler olabilmek için tek çaremiz; bağımlılık yapan her şeyden uzak olmaktır.

Herkese sağlıklı bir ömür dileriz.