Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) Bilgilendirme Semineri

İstanbul Bilgi Üniversitesi Tanıtım ve Kurumsal İlişkiler Müdürü ve Eğitim Danışmanı Özge Alyu tarafından 12. Sınıf Öğrencilerimize ,  ‘’Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) hakkında bilgi verildi. 18 Ekim 2019 tarihinde düzenlenen seminerde, öğrencilerimizin sınav sisteminde dikkat etmeleri gereken konular gözden geçirilerek;  yandal ve çift anadalın önemi, bu konuda nelere dikkat etmeleri gerektiği hakkında bilgiler verildi. Üniversite sınavının genel ilkeleri, TYT ve AYT’de yer alan testler, soru sayıları, süresi, puan türleri, testlerin  ağırlıkları, alanlara göre bölümler ile ilgili bilgi veren Özge Alyu ; ayrıca sınava etkili hazırlanma , zamanı etkili kullanma, test teknikleri üzerinde durdu.

Seminerde; öğrencilere TYT’de sınav sırasında zamanın iyi kullanmaları, bir soru üzerinde çok zaman kaybetmemeleri, tüm soruları görmelerinin önemi   hatırlatıldı.

Doğru tercihin önemi konusuna da değinen Özge Alyu’ya katılımından ve değerli paylaşımlarından dolayı teşekkür ederiz.