10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümü nedeniyle okulumuzda sabah 9.00-9.20 arasında anma töreni düzenledik.

Tören; fikirleri ve yaptıklarıyla geleceğe ışık tutan, idealleri uğruna durmadan yorulmadan yürüyen, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün büstüne çelenk konulması, saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile devam etti.

“Mustafa Kemal Atatürk, fikirleri ve yaptıkları ile daima ışığımız olacaktır. Bu sebeple kendisinin ‘Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.’ sözünü hatırlayarak ülkemiz, ulusumuz ve geleceğimiz adına yaptıklarını yad etmeliyiz. O yalnızca asker değil yazardır, fikir adamıdır, edebiyat ve tarih aşığıdır, öğretmendir. 10 Kasımlar Atatürk’ü anma ve anlama günleri olmalıdır. Minnettarlığımız ve geleceğimiz için, onu daha iyi anlamak ve anlatmak için, açtığı yollardan koşar adımlarla geçme günleridir.” Mustafa Kemal Atatürk’ün çağını aşıp gelecek çağlara da ışık tutan bir lider olduğunu anlatan konuşmayı  tarih öğretmenimiz Nevin Gümüş yaptı.

Öğretmenimizin konuşmasının ardından, 11.sınıflardan bir öğrencimiz de günün anlam ve önemine dair yazmış olduğu kompozisyonunda “Atatürk ölmemiştir, Atatürk aramızdadır. Ben her sabah görürüm Atatürk’ü, okula emin adımlarla yürüyen küçük bir kız çocuğuyla karşılaştığımda. Ben her gün görürüm Atatürk’ü okulumun bahçesinde. Düşününce Atatürk, o kadar çok yere sirayet etmiştir ki her zaman bizimledir. Ben her seçim görürüm Atatürk’ü annemle sandığa gittiğimizde, annem oy verebildiğinde. Kimileri onun için öldü der, oysaki ben bilirim Atatürkler ölmez.” diyerek Mustafa Kemal Atatürk’ü her zaman yakınında hissettiğini, onu her gün görüp duyduğunu belirtti.

“Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.”  diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleriyle ölümsüz olduğu 11.sınıf öğrencilerimiz tarafından okunan şiirlerle bir kez daha hatırlanarak törenimiz sona erdi.