Geleneksel Bilim Günü

13 Mayıs Salı günü 9., 10. ve 11. sınıf fen öğrencileri için zengin içerikli Geleneksel Bilim Günümüz başarıyla gerçekleştirildi.

9.sınıf öğrencilerimiz “Su Ayak İzi” teması, 10. sınıf öğrencilerimiz ise “Ekoloji” teması çerçevesinde fizik, kimya ve biyoloji derslerinde dünyamızın güncel sorunları üzerine araştırmalar yaparak gruplar halinde videolar çektiler. Özenle hazırladıkları bu videoları Bilim Günü’nde keyifle izleme fırsatı buldular.

Ayrıca “Ekolojik Yaşam” teması kapsamında Kimya Kulübü öğrencileri, 10. sınıf arkadaşlarına zararlı kimyasal içermeyen kozmetik ürünler, oda kokusu ve parfüm yapımını fen laboratuvarlarında düzenledikleri atölye çalışmalarıyla uygulamalı olarak gösterdiler.

Çevre ve Permakültür Kulübü öğrencileri ise kısa sürede oluşan kompost (bitki serumu) yapımını başarıyla gerçekleştirdiler.

Bunun yanı sıra 10. sınıf öğrencileri, Antik Mısır’da Matematiksel Buluşlar konulu bir belgesel izledikten sonra katıldıkları matematik ispat etkinliğinde, kendilerine yöneltilen problemleri farklı bakış açılarıyla nasıl kanıtlayabileceklerini gösterdiler.

Öğrencilerimiz çeşitli eğlenceli yarışmalara da katıldılar: 9. sınıf öğrencileri Kahoot oyunuyla yarışırken, 10. sınıf öğrencileri Sudoku oynayıp fen terimlerini kullanarak kendi hazırladıkları oyunları sundular.
11. sınıf fen öğrencileri ise Geleneksel Fen-Matematik Bilgi Yarışmasına katılarak hem yarıştılar hem de eğlendiler. Ayrıca Bilimsel Tabu oyunuyla hem eğlenip hem bilgilerini tazeleme fırsatı buldular.

Bu keyifli etkinliğin ardından, Acıbadem Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Fabienne Dumoulin, 11. sınıf fen öğrencilerine bazı kanser türlerine yönelik uygulanan fototerapi yöntemi hakkında bilgilendirme yaptı.

11.sınıf fen öğrencileri ayrıca Biyoloji Deney Yarışması’nda kendilerine verilen talimatlara uygun şekilde kalp diseksiyonu yaparak dolaşım sisteminin bir parçası olan kalbin bölümlerini incelediler. Kimya Deney Yarışmasında verilen bir problemi deney yaparak çözdüler. Fizik Deney Yarışması’nda ise kendi araştırmalarıyla hazırladıkları deney ve düzenekleri arkadaşlarına sunarak bilimsel bilgilerini paylaşma fırsatı buldular.

Bilim Günü’nde öğrencilerimiz; gözlem yapma, soru sorma, deney tasarlama ve sonuç çıkarma gibi becerilerini etkin bir şekilde kullanmış; düşünme, araştırma ve üretmenin ön planda olduğu bu günde hem eğlenmiş hem de bilimle iç içe bir deneyim yaşamışlardır.