Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi MUN Konferansı

Saint Michel Fransız Lisesi İngilizce MUN kulübü öğrencileri, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nin 13-15 Mayıs tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlemiş olduğu etkinliğe katılarak bu eğitim-öğretim yılının ikinci MUN konferansını gerçekleştirmiştir oldular. GSLMUN’daki keyifli deneyimin ardından sıradaki MUN etkinliğini iple çeken 9, 10 ve 11. Sınıflardan 13 öğrencimizle MUNSA’22 konferansına katıldık.

Haftalar süren hazırlıkların ardından, öğrencilerimiz komitelerindeki ülkeleri en iyi şekilde temsil ederken aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi’nin muhteşem kampüsünün ve atmosferinin tadını çıkardılar. Komitelerin gündemleri ile ilgili tartışmaların, konuşmaların yapıldığı ve nihayetinde genelgelerin yazıldığı üç hareketli günün sonunda tüm öğrencilerimiz sertifika almaya hak kazandılar. Ayrıca, 9. Sınıf öğrencimiz Eda S., 11. Sınıf öğrencilerimiz Sedef S. ve Kerem A. “The Outstanding Delegate”, 10. Sınıf öğrencilerimiz Alik A. ve Doğa Megan W. ise “Honorable Mention” ödüllerini kazanarak bizleri gururlandırdılar.

Öğrencilerimizin üyesi olduğu komiteler ve gündemlerini paylaşmaktan memnuniyet duyarız. Ali Can Y., Defne E., Doğa Megan W., Alara T., İlgi B. Futuristic UNEP (Birleşmiş Milletler Çevre Programı) üyeleri olarak nükleer bir santraldeki yıkıcı patlamanın Amazon bölgesinde yol açtığı orman yangınının ardından Güney Amerika’yı kurtarmak üzere ter döktüler. Eylül P., Yaprak G., Kerem A. ise Tarihi UNODC (Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi) üyeleri olarak çoğunluğunu Pablo Escobar’ın yönettiği, tüm dünyadaki uyuşturucu trafiğini çökertmek üzere toplandılar. Öte yandan, Sedef S., Eda S., Duru T., Nehir. Z. Y., Yiğit Ü. Avrupa Konseyi üyeleri olarak Avrupa’daki mültecilerin güncel durumlarını tartıştılar. Alik A. ise Ortak Kriz Komitesi’nde görevli FBI ajanı 004 olarak alkol yasağı döneminde Amerika’da ortaya çıkmış beş mafya ailesine karşı mücadele yürüttü.

Bu maceralı üç gün boyunca öğrenciler daha çok tecrübe ve özgüven kazandılar, yeni arkadaşlıklar kurdular ve Güney Kampüs’ün muhteşem konumunun keyfine vardılar. Emekleri ve katkılarından ötürü her bir öğrencimize teşekkür ederiz.

İngilizce MUN Kulübü Sorumlu Öğretmeni,

Talar Selsu