KULÜBÜN İSMİ : Gastronomi Kulübü 

KULUBÜN SORUMLU ÖĞRETMENİ : ALİN OSKAN

MAX ÖĞRENCİ KAPASİTESİ : 20 öğrenci 

KULÜPTE YAPILAN ETKİNLİKLERİN ÖZETİ :

Gastronomi kulübü 9. ve 11. sınıflardan 14 öğrencinin olduğu bir gruptan oluşuyor. Sene boyunca kulübün içeriği teorik ve uygulamalı mutfak konuları olmuştur. Teorik dersler öğrencilerin birçok konu hakkında bilgi sahibi olmalarına faydalı olmuştur. Bunlar kahvaltının önemi, Fransız mutfağının tarihi ve zaman içindeki gelişimi, meyve ve sebzelerin kökleri bununla birlikte öğrencilerin pratik bölümünde aperatifler, başlangıçlar ve birçok tatlı hazırlama fırsatları oldu. Mutfak sanatında sorumluluk ve özgünlüğe aynı zamanda hijyen ’in önemi de vurgulanmıştır. Eğitim yılı 22 Mayıs cuma günü Saint-Michel festivalde bir yemek sunumu ile sona erdirilmiştir.

Le club gastronomie comprend cette année 14 élèves allant des classes de 9eme à la classe de 11eme.

Au cours de l’année, les séances du club ont alterné entre des cours théoriques et de la pratique culinaire. Les cours théoriques ont permis aux élèves de s’interroger sur des sujets très divers tels que l’importance du petit-déjeuner, l’histoire de la gastronomie française à travers le temps ou encore l’origine des fruits et légumes, tandis que les séances de pratique leur ont permis de réaliser des apéritifs, des entrées et de nombreux desserts.

L’accent a aussi était mis sur la responsabilité et l’autonomie des élèves ainsi que sur l’hygiène indispensable dans l’art de la cuisine.

L’année scolaire s’est soldée par une présentation d’une recette de cuisine lors du festival de Saint-Michel le vendredi 22 mai.